Tålamod

Tålamod är en av våra lärdomar under vår vandring som människa på jorden. Utmaningarna är många och inte alltid så enkla att hantera. Ofta vill vi mer än vårt tålamod är redo för. Snabbt ska allting gå i denna tids-eran. Ingen tid ska gå till spillo. Ingen väntetid tills att saker och ting mognar. Vi försöker forcera en process för att vi helt enkelt inte har tid att vänta tills det är mer rätt tid. Om det inte är rätt tid då? Blir resultatet lika hållbart och lika bra? Som oftast inte. Det blir lite som ett bygg-fusk. Svagheterna kommer fram så småningom.

Vill du bli bra på något, öva och ge det det tid som behövs. Vill du lära känna någon på djupet, ge det tid. Vill du uppnå drömmar, börja vandra på drömmens väg, och ge inte upp för att ditt tålamod säger ifrån. Vill du ha en förändring, skapa den med ett steg i taget. Hoppa inte över steg. det lönar sig oftast inte i längden.

Idag har vi knappt tid att leka med barnen. Att lyssna på dom.Att ge dom tid att utvecklas i sin egen takt. Att ge dom äldre av vår tid. Att ge varandra av vår tid och ta den tid som behövs. Vi skyndar oss fram mot mål vi inte riktigt ha klart för oss, eftersom vi blivit fartblinda på vägen.

Tålamod är en viktig ingrediens i vår tillvaro som människa. Allas tålamods-kurs ser olika ut. Hitta din svaga länk i ditt tålamod och bygg den starkare. Den här kursen följer oss liv efter liv.

Öva ditt tålamod och bli vän med dess styrkor och svagheter. Sluta reta dig på ditt tålamod.