Att bli nöjd med det du presterar, oavsett mängd.

9 april-14

.

Hur gör man för att bli nöjd med sitt eget presterande? Vi människor har en förmåga att höja ribban hela tiden. Vi stannar inte upp ens för en sekund och funderar på om det är en skälig nivå utefter hur vårt liv ser ut. Varför är det så svårt att sänka den, när det är så enkelt att höja den? Går den bara på ett håll? Har du din prestationsribba där det passar dig, eller ligger den helt fel? Hur vet du att den ligger för högt då? Jo, det är när du sliter som en galning för att hinna allt på listan. När du i slutet av en fullspäckad dag, upplever att du inte hann allt. När du känner att dina måste-högar växer och växer och att tiden inte räcker till. När din kropp säger stopp. När ditt humör säger stopp. När du faktiskt tappat glädjen och din lust till saker som du tidigare älskat. När en otillräcklighetskänsla omfamnar dig. När en depression säger hej i farstun.

Försök ta en liten stund varje dag och känn efter i ditt inre, vilken dagsform du har. Tänk sen efter hur din dag ser ut för övrigt. Gör plats till dig själv. Sen lägger du ribban på en nivå som passar dig just den dagen. Om du gör det här varje dag. Privat och på jobb, så blir det enklare för dig att reglera ribban och du får inte samma höga krav från din omgivning, eftersom de då lär sig att du inte tar allt varje dag längre. Börja fundera redan idag.

4 tankar kring ”Att bli nöjd med det du presterar, oavsett mängd.

 1. Emschen

  alltså jag skojar inte, det är som om du har en direktuppkoppling till mina tankar – de där tankarna som jag inte riktigt kan sätta ord på men ändå känner så starkt. Fantastiskt att läsa!

  Svara
  1. Randi Kibsgård Inläggsförfattare

   hejsan, så härligt att höra att du tänker likadant. Vad glad jag ör att du läser det jag skriver.
   jag önskar dig en fantastisk dag o att din ribba ligger på en lättsam nivå.
   varm kram Randi

   Svara
 2. Carina

  Kloka ord! Som borde vara så självklara. Men varför funkar det inte? Jag måste träna, träna & åter träna. För detta är något jag verkligen vill, lära mig…. <3

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.