Att våga stå upp för sig själv

IMG_9024 1

.

Vi vill så gärna passa in i gruppen. Göra som alla andra vill att vi ska göra. Tänka som alla andra osv. Men gör det dig lyckligare? Vi suger åt oss andras åsikter och nästan tar det som en mall på att så måste jag göra för att lyckas osv. Du måste hitta din egen mall, som passar dig, för att du ska bli lycklig och frisk. Andras mallar passar ju på deras väg, i deras liv. Inte i ditt.

Det är viktigt att våga kämpa för sig själv. Våga vara den du vill vara. Se till så att din röst blir hörd. Inte låta exv. myndigheter trycka ner dig och berätta för dig vad som är bäst för dig. Hur vet dom det? Känner dom dig? Kan de se inte i ditt inre hur du mår? Nej, det kan dom inte. Så gör din röst hörd. Kämpa för dig själv. Våga vara du och bry dig inte så mycket om vad alla andra tycker och tänker.

Ett nej är inte alltid en återvändsgränd. Vänd dig om, gå vidare och hitta nya vägar som passar just dig. Demonstrera för dina egna rättigheter. Stå på dig. Du är fantastisk bra precis som du är.

Så tänk dig för när du ska förmedla din egen åsikt till någon annan. Hjälper det den personen eller kommer det att stjälpa i stället?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.