Ljuset och livet återvänder

Under min tidiga skoltid lärde jag mig att Mars är den första vår-månaden och det kör jag på. Oavsett väder eller temperatur utomhus, så är det vår. Det gäller bara att bestämma sig och inte bry sig om resten. Fåglarna kvittrar. Vårblommorna kryper fram. Naturen sträcker på sig efter den långa vinterdvalan och tar nya tag.

Jag älskar våren eftersom allt återvänder inom mig. Kreativiteten bubblar som kolsyra inombords. Idéerna fullkomligt sprutar ur mitt huvud och samtidigt gäller det att ha tålamod. Inte förivra sig osv. Undrar om naturen fungerar på samma sätt?

En vårstädning i både kropp och själ är passande just nu. Precis som en storstädning så är det tröttsamt innan man startar och under tiden så vill man kasta in handduken många gånger, men håller man ut, städar klart, så infinner sig belöningen. Den härliga känslan av att ha det rent och snyggt. och att ha gjort det.

Idag tänker jag börja vårstäda mitt inre. Gammal skit ska vräkas. Varför ska jag tillåta att minnen som inte gynnar min framtid, ska få uppta plats? Det ska göras plats till nya upplevelser och nya friska tag. Dags att rensa.

Här ska vårstädas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.