Att få plats i sitt eget liv.

10.3-14

.

Dagarna fylls med en massa måsten. Vi gör det som vi alltid har gjort och det som förväntas av oss. Dag efter dag, månad efter månad och år efter år. Någonstans på vägen, så vet vi att något är fel. Känslan kan ibland bara vara förnimbar, medan den ibland slår oss rejält i huvudet. Men jag då? Vi jagar tiden, måsten och framförallt så jagar vi tid till andra. Varför ger vi tid till andra, men tar inget till oss själv? När blev det fel i ditt liv? Får du plats i ditt eget liv? Om det skulle göras en film om ditt liv, skulle man se dig  i den, eller skulle du bara figurera ute vid kanten, som en liten skugga? Fladdrandes förbi emellanåt? Har du någonsin haft huvudrollen, i ditt eget liv, eller är den rollen upptagna av andra? Andevärlden påpekar ofta att vi ska sluta vänta på att ledig tid bara ska uppenbara sig. Det kommer inte att ske. Vi måste ta tid till oss själv. Där kan vi få den återhämtningen vi behöver, för att orka allt det andra som står och stampar och kallar på uppmärksamhet. Dygnet har 24 timmar. Varför kan inte minst en vara din egen? Varför känna sig som en bov, när man behöver gömma sig en stund från alla krav & måsten? All detta dåliga samvete, för att just du kan behöva få emellanåt och inte bara stå där glad och dela ut?

En till dig och en till mig. Så ska det låta. Inte ”om där blir en över, så kan jag ta.” Ta av din egen tid, till dig själv och dina behov. Ge dig tid till att vila, träna, gå kursen du önskar osv. Om inte du ger dig själv av din egen tid, hur ska någon annan kunna göra det? Din tid är ju din tid. Den kan du inte få av andra.

Hur får du plats i ditt eget liv idag? Vad har du för behov idag? Vad önskar du uppleva idag? In med dig i ditt eget liv. Ta plats och kör mot dina drömmars mål. Snälla du, sluta att vänta. Idag kommer inte tillbaka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.