Det är dags att börja tänka på hur vi beter oss.

12mars-14

.

Det är dags att vi börjar tänka på hur vi beter oss, och hur det i sin tur påverkar andra. Vi har lätt för att kräka av oss en massa hemska ord, men tänker inte på vad det gör med mottagaren. Vi beter oss illa mot vår kropp och tänker inte på vad det gör i det långa loppet. Vi bara kräver och kräver och tänker inte på följderna. Vet du om någon legat sömnlös på grund av ditt beteende? Har du en aning om hur många du sårar på din väg på jorden, genom att du betett dig illa? Tänker du på vad du ska säga, innan du säger det? Vi människor, är inte alltid så snälla mot våra medmänniskor. Det här med empati, är något man läser om och vet att det finns. Vad betyder det egentligen? Jag möter dagligen människor som blir sårade av andra människors ord och påhopp. Tänker en läkare på vad som sker med patienten och hur det påverkar personens liv om man inte får en sjukskrivning man behöver så väl just då? Kanske hade den personen återhämtat sig snabbare, istället för att få ett långt sjukdomsförlopp . Tänker personen som ger avslag på en ansökning om tex pengar, hur det kommer att påverka personen liv? Tänker vi överhuvudtaget flera steg fram, när det gäller vårt beteende?

Vi är alla medmänniskor och vi är alla beroende av varandra, även om det inte syns. Det är viktigt att varje människa börjar ta ansvar för sig själv och sitt beteende. I dag skyller vi gärna vårt beteende på någon annan. ”Det var för att du inte gjorde, du sa, du tittade, du,du du”. Snälla, tänk på dina ord idag och var snäll mot dom du möter. Ge en varm blick, och du får tusen tillbaka. Ge plats åt någon som behöver sitta och du får tillbaka något du behöver, från oväntat håll. Snälla, tänk på ditt beteende och ta ansvar. Skyll inte i från dig, eller ännu värre, på andra.

En tanke kring ”Det är dags att börja tänka på hur vi beter oss.

  1. Eva

    Så rätt Randi. Istället för att irriterar sig på andra. Stanna upp och ställ frågan till sig själv varför reagerar jag på detta vis. Jag kan lova att felet ligger hos individen själv och inte på den som man irriterar sig på. Och skulle man nu inte få ett svar, så var ödmjuk om man vågar.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.