Dyrbara sekunder, att vara olycklig.

IMG_575520150316

 

Jag pratade med en gammal kär vän till mig häromdagen. Vi pratar alltid väldigt filosofiskt och djupt. Det är inte alltid lätt för andra att följa med i våra samtal. Vi pratar dessutom olika språk. Han är engelsktalande. Det som slog mig när jag försökte förklara hur jag har det nu för tiden, är att många filosofiska tankar blir starkare på engelska. Innebörden blir tyngre, helt enkelt. Så är det för mig. När jag uttalade orden ” It´s expensive seconds, to be unhappy”, kändes det i hela mitt inre. En insikt gjorde slog mig,för just så är det. Att vara olycklig de  sekunder vi tillbringar på jorden, är alldeles för kostsamt.

Vi föds med en tidsbank till vårt förfogande. En dag stänger banken och vår tid är slut på jorden. Förhoppningsvis har vi levt ett långt liv, där vi tagit hand om vårt tidskonto på bästa sätt. Att våra investeringar med vår egen tid genererat i en bra hälsa osv. Våra bank-konto är vi gärna noga med. Men är vi lika noggranna med vår tidsbank? Har vi glädje att vår egen tid? Slösar vi den på rätt saker? Eller tillbringar vi mycket av vår tid på saker vi inte har glädje av? Saker som gör oss olyckliga eller kanske rent av sjuka?

Varje sekund vi förfogar över, när vi är på jorden, är dyrbar. Är det då värt att vara olycklig? Något jag tänker utveckla i en tredje bok

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.