Få plats i mitt eget liv…

IMG_3160_blogg 30.7.15

 

Just nu funderar jag mycket på hur svårt det är att få ordentligt med utrymme i sitt eget liv. Att bara sitta och hänga. Att bara vara, utan en massa som ska fixas och ordnas.Allt detta ständiga hänsynstagande. Förstår du vad jag menar? Har du någonsin känt likadant?

Varför är det så enkelt och givet att prioritera andras behov och önskningar, och samtidigt så svårt att göra det med sitt eget?

Jag har fantastiska barn och snart barnbarn. Mina vänner är guld värda. Mina syskon skulle jag aldrig vilja vara förutan. Mina svärmödrar ger mig en stor rikedom av kunskap. Mina klienter är modiga och helt underbara. Mina föräldrar är unika.

Jag har på många sätt ett rikt liv, men jag är, som så många andra, dålig på att ge utrymme till mig själv.

Varför kunde inte det vara ett ämne i skolan ” Läran om mig själv”? Allt annat är så himla viktigt att kunna, eller hur? Varför ska vi inte lära oss förstå oss själv från tidig ålder? Varför är inte vi lika viktiga som Geografi, Historia, Svenska, Språk osv?

Du får faktiskt en hemläxa av mig och det är att fundera på vem du är  och vad du behöver just nu, för att må så bra som möjligt.Sen ska du försöka genomföra det. Om inte allt går på en gång, så ge inte upp. Ta en liten bit i taget.

Jag behöver i alla fall få plats i mitt eget liv. Vad behöver du?

En tanke kring ”Få plats i mitt eget liv…

 1. Carina

  Hej. Randi!
  Jag känner så väl igen det du skriver. Är 53 år, och jag försöker hela tiden lära mig, om och vad JAG behöver. Det går sakta, sakta framåt,,, Hoppas jag 🙂
  Men jag tror att generationerna som kommer nu efter oss. Faktiskt blir bättre på det än vi. Men tyvärr känns det som om de får andra ”stressmoment” att kämpa med…
  Vi har mycket att lära oss. Tydligen tar det tid.
  Det är väl så att, vi valt att gå i olika ”klasser” i olika generationer.
  Så jag kan ändå känna en glädje i att just jag valde denna ”klass”. Vill inte för mitt liv, gå i den ”klass” som dagens ungdomar går i.
  Kram Carina

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.