Färgernas betydelse

Höstmörkret lägger sin filt över oss, med både rusk, regn och kyliga vindar. Färgerna på träden är fantastiskt vackra, men snart finns inga löv kvar på grund av alla dessa vindar. Jag älskar färger och nu när många lägger ut höstbilder, så tar jag en bild från i somras. Det ger mig energi och glädje. Jag bläddrar bland alla 1000-tals med bilder som jag tagit och njuter av minnena dom ger. Nu när vi går in i en period då det inte finns så mycket färg, är det viktigt att på något sätt fylla sig med färgernas magi. Färger läker. Färger stärker. Färger ger inspiration. Svart är också en färg, vilket inte alla håller med om. Svart är bra på att neutralisera och dämpa. Precis som grå och beige färg. När vi behöver få en starthjälp i vår energi, så är det andra färger än de som dämpar vi ska umgås med. Det kan räcka med ett par färgglada strumpor eller vantar.

Jag för min del älskar färg på mina kläder och jag kan blanda hej vilt. Det finns inga regler. När vi blir intresserade av en färg och nästan överdriver vårt intresse för den, så är det något med den färgen vi behöver. Grönt lugnar. Därför finns det i många väntrum. Rött stimulerar aptiten. Därför finns det ofta i en restaurangmiljö.Orange stimulerar den kreativa energin. Gult stärker vårt självförtroende. Rosa står för villkorslös kärlek osv.

Njut av färger i höstmörkret och glöm inte  bort att drömma & önska. Det är dags för en ide-period för allt levande så det är inte konstigt alla går runt och gäspar. Följ naturens rytm. Tillåt varv-antalet att gå ner och återhämta dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.