Funderingar om livet som människa

Det är inte alltid enkelt att vara människa. Det innebär en hel del, eller hur? Har du funderat på vad som förväntas av dig? Vilka krav och förväntningar har du på dig själv?

Vi ska fungera till 100% på ett arbete. Vi ska vara friska. Vi ska orka det mesta. Vi ska alltid vara tillgängliga och uppkopplade. Vi ska vara smala, friska, glada, pigga, Vi ska leva i nuet. Vi ska ha ambitioner inför framtiden. Vi ska hinna allt. Vi ska vara kloka. Vi ska vara tålmodiga. Vi ska ta hänsyn till vår omgivning. Vi ska så himla mycket, men det innebär inte att vi lever, eller hur? Vi hamnar i ett robot-ekorrhjul, som bara snurrar snabbare och snabbare. Hur tänker du stoppa ditt hjul? Vad vill du förändra i din tillvaro? Är du lycklig? Vad gör dig lycklig?

Vi ska helt enkelt kunna prestera för att vara ”en hel människa”. Om vi blir sjuka då?

Jag vet i alla fall att det är helt galet, som alla krav och måsten ökar. Människor dör. Människor föds. När lever man egentligen och för vad?

En av frågorna som ställs när vi kommer över på Andra Sidan är: Vad gjorde du för dig själv på jorden? Hur tog du hand om dina relationer? Var du en snäll medmänniska? Förstod du din viktigaste uppgift?

Som sagt var, jag funderar alltid mycket på hur vi ska må bättre som människa. Jag önskar helt enkelt att alla börjar leva nu. Att inte bara leva för ledigheten.Helgen, semestern, pensionen osv.

Funderar på att skapa en bok på min blogg. Lägga ut ett avsnitt i taget. Om Randiland. Om cellerna i vår kropp. En följetong som kommer ut med jämna mellanrum. Om livet som människa.

Vad säger ni?

 

2 tankar kring ”Funderingar om livet som människa

 1. Maria

  Vi funderar nog alla på oss som människa och hur vi lever och vilka förändringar vi kan göra för att leva och ta hand om just sig själv. Följer gärna din bok som du kommer att skapa på din blogg. Kärlek till dig och livet/ Maria

  Svara
 2. Carina

  Fråga 1. Alldeles för lite
  Fråga 2. Alldeles för dåligt
  Fråga 3. Ja det tycker jag. Gör allt för att försöka iallafall. Utifrån min kunskap
  Fråga 4. Nej! Tyvärr

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.