Jag är Randi

blogg 12.6.15

 

Jag är Randi, men vad innebär det egentligen? Vem är jag då, när jag är Randi? Har du någonsin funderat på vem du är? Vi har olika stämplar som stämplas på oss genom livets färd: dotter, mamma, pappa, son, kvinna, man, gift, singel, änka, skild, änkeman, medarbetare, kompis, granne, kund, fabriksarbetare, lärare, polis,mormor, farfar, terapeut, tandläkare osv. Det tillkommer stämplar hela tiden. Vissa syns under en period och vissa bleknar bort. Men frågan är om de någonsin försvinner helt och hållet? Jag funderar ofta på vem Randi egentligen är. För jag är ju henne, eller hur?

Jag har inte på något sätt en identitetskris, utan detta är en liten fundering. Jag har ganska god koll på vem jag är. Tänk om vi skulle börja presentera oss med en egenskap vi har istället för en stämpel om vilken kategori vi tillhör. ” Hej jag är Randi och jag är kaffeälskare”. ” Hej, Jag är Randi och jag är jag”. Inte vad jag heter, utan vem jag är.

Vem är du? Inte vad du är, utan vem är du? Tål att funderas över, eller hur?

Detta var en liten fundering, en solig fredag, då stadens studenter vrålar ut sin glädje och yngsta dottern är på 9:an skolavslutning.

This is me…öva på de orden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.