Måste jag dö för att bli klok?

24.3.14

.

Måste jag dö, för att få tillgång till all klokhet som finns på Andra sidan? Det är en boktitel som funnits inom mig under en lång tid. Tydligen säljer inte böcker som har ordet dö i sin titel. Konstigt eller hur? För alla ska vi ju dö. Någon gång. Någonstans. Om vi hade lyssnat på vår magkänsla, innan vi lyssnar på andra så har vi ju klokheten där. Vi vet egentligen vad som är bäst för oss själva, men ingen har lärt oss använda de redskapen vi föddes med. Vi är alla mediala. Dvs alla kan ta emot budskap från Andra sidan. Vi gör det bara på olika sätt. Så, måste du dö, för att hitta svaren? Svar du kommer att säga ”det visste jag ju”. Onödigt, eller hur? Använd dina redskap, medan du har behov av dom. Sen är de helt överflödiga.

Stilla dig en stund varje dag, och känn efter hur det känns i dig, när du försöker leta upp svar. Ta ett problem i taget, så kommer ett svar i taget. Snurrar du runt med allt på en gång, ja då är det väl inte konstigt att du inte kan nå in till din magkänsla. Den blir ju helt förvirrad och undrar ”vad vill hon egentligen ha svar på?”. En sak i taget. Lyssna på din inre röst och vips så har du en ledtråd till ditt svar. Ge dig tid att lära känna din inre röst. Det görs inte på en eftermiddag.

Kanske blir den där boken skriven i alla fall. Måste jag dö, för att bli klok?

2 tankar kring ”Måste jag dö för att bli klok?

  1. Eva

    Så kloka ord och jag kan säga ”ja så är det”. Tänkt länge på magkänslan, detta skulle för mig innebära att jag ska sluta jogga och promenera i stället. Jätte svårt att sluta jogga har gjort det 3 ggr/v i 20 år. Men men jag mår bäst när jag promenera.Har yoga varje dag och mediterar och alltid efteråt poppar det upp tankar som jag ibland inte vet var det kommer ifrån. Ibland är det elaka tankar och då säger jag till mig själv fy så elakt. Men sinnet ska väl ränsas eller ? elak vill jag inte vara. Ibland kommer tankar som att stilla dig och se ljuset. Nu ska jag verkligen göra det.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.