Så mörk är natten i midvintertid

Trelleborgs Lucia 2018

 

Jag älskar Lucia-traditionen och alla sångerna Lucia och hennes tärnor sjunger. För mig är december en månad då jag funderar mycket på det kommande året. Vad vill jag ha mer av och vad vill jag ha mindre av? Just nu när mörkret ligger över oss, så finns det ofta utrymme till att reflektera. Vissa skriver önskelista till tomten och jag skriver en önskelista till Universum. Något jag redan kommit fram till är: läsa fler böcker, umgås mer med nära & kära, avsätta tid till kreativitet & återhämtning, vara sund i kropp & själ. Jag vill verkligen försöka göra det bästa även för mig själv. Ge min kropp mat den mår bra av. Ge den motion i form av styrketräning, yoga, promenera och cykla. Ge den kärlek. Visa den hänsyn. Den är ju den enda kropp jag har och får det här livet.

Min själ ska få mer uppmärksamhet och hjärnan ska få styra mer i balans med mitt hjärta. Annars blir det inte bra. Hjärtat ska få göra sin röst hörd, utan att det behöver skrika.

Vad tänker du ge dig själv under det kommande året? Gör 2019 till ditt år och ta hand om dig.

Njut av december och tillför ljus till dig själv, varje dag i form av kärlek. Du är lika viktig som alla andra människor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.