Innebär ordet semester vila eller stress?

20 juli-14

 

Nu är det många som har semester. Vad innebär semester för dig? Har du vila eller har du stress över allt som ska hinnas under semester- veckorna? Något jag lagt märke till nu de senaste veckorna är att så fort människor pratar om semester så kommer frågan upp vad man ska göra och om man ska resa någonstans. Vilken stress blir inte det för alla dom som inte har råd att resa bort? Varför har det blivit så viktigt att göra en massa på semestern? Var tog vilan vägen? Är det möjligt att ta semester från Instagram, facebook, mail osv?

Förväntningarna skruvas upp. Alla ska hinna ses. Det ska grillas och skålas. Stranden. Bad. Trädgården. Husrenovering. Umgänge med nära & kära. Alla ska vara absolut bästa vänner hela tiden.

Semester för mig, är att inte ha en tid att passa. Att ha en tom almanacka. Inga måsten. Sitta ute i trädgården med en kopp kaffe och en god bok. Ligga i en solstol på stranden med många böcker. Under semestern läser jag väldigt mycket. Jag ser semestern som en återhämtningsperiod. För att ladda krafter inför den långa mörka och kalla årstiden. Precis som björnen som äter upp sig före vinterdvalan, så behöver jag ladda med vila för att orka vara pigg när hösten och vintern kommer tillbaka. Jag är också en helt vanlig människa som ibland misslyckas med mina semesterplaner. Men jag blir bättre och bättre för varje år som går på att ha en vilo- semester.

Hur ser din semester ut? Kan du säga nej? Kan du koppla ur dig själv från alla måsten?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.