Jul och snart nytt år, igen

IMG_4737

Julen kommer en gång om året och tur är väl det. Hur skulle alla orka med den här stressen som skapas, fler gånger under året? Jag älskar ljusen som lyser upp mörkret, dofterna, julkakorna, gröt och ledigheten. Stressen och trängseln överallt, gillar jag absolut inte. Så här i slutet av året brukar jag fundera på det gångna året och året som ska komma. Ett nytt år att fylla med precis vad som helst. En helt ny almanacka att skriva i. Under juldagarna brukar jag rita upp en form av dröm-karta, som handlar om det kommande året. På den skriver , ritar och drömmer jag om vad jag önskar det nya året ska innehålla. Den ska vara färdig vid 12-slaget på nyårsafton. Den kan se väldigt olika ut från år till år. Alla mål och drömmar slår givetvis inte in. Jag har ännu inte lyckats bli en maraton-löpare, men det gör ju inget. Det viktiga för mig är att ta ut svängarna ordentligt, när jag drömmer om det kommande året. Att visualisera det jag vill och önskar. Fokusera och drömma.En sätt att sätta upp del-mål för att få genomfört det jag vill och behöver. Reflektion över mina innersta tankar och få dom synliga på ett papper. Sedan har jag konstverket på väggen, så att den påminner mig under hela året, vad jag önskat lägga min tid på.

Vad vill jag då ska stå skrivet överst på min dröm-karta? Med stora bokstäver, att vara lycklig. Tänk att ha ett helt år av ren lycka. Visst vill jag fortfarande kunna springa långt. Orka svettas många timmar på gymmet. Bli vig. Hinna skriva flera böcker. Läsa många böcker. Resa. Njuta av mat och dryck. Leka med mitt lilla barnbarn. Umgås med mina barn. Förmedla klokheter från Andevärlden. Ha givande möten med mina vänner. Det finns många saker jag ska önska mig inför 2016.

Att ha ett lyckligt år. Det ska jag börja med att skriva in. Vad vill du att ditt 2016 ska innehålla? Minns att det är ditt år du ska drömma och önska om, ingen annans.

Lycka till

 

3 tankar kring ”Jul och snart nytt år, igen

 1. Susanna

  Kära Randi, jag önskar dig all lycka!
  Ny får du njuta av livets efterrätt; barnbarn. Vilken lycka❤️
  Varma kramar
  Susanna

  Svara
 2. Ros-marie

  Lycka är även att läsa om andras lycka så jag gläds verkligen med dig nu, det är du väl värd efter det gångna året. Jag vet vad barnbarnen ger, det är en speciell lycka helt oslagbar. Så som föräldrar skimrar och lyser under sin väntan så lyser vi sedan, som far och morföräldrar.
  Min egna önskan av det kommande året är att få behålla min syn eller åtminstone delar av den. Önskningar och lycka kan skilja sig från år till år men jag hoppas att alla får känna av lyckan i någon form, stor eller liten.

  Lycka Till med lilla Ärtan.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.