Vad betyder sommar och ledighet för dig?

juni 2-14

.

Att vara ledig är inte alltid så enkelt. Hur gör man? När tar man ledigt? Från vad? Från vem och hur? Semester, är det att gå i sin egen lilla önskevärld, eller är det att tillfredsställa alla andra? Njuta av en ledighet, men hur stoppar man alla måsten från att ta över ens ledighet? Fint väder- stranden? Grillkvällar med nära & kära? Sovmorgon? Sena nätter?

Kanske vill du hinna läsa lite böcker? Göra allt det där du inte hinner när du arbetar? Så hur ser din sommar och semester ut? Har du planerat in luft mellan allt eller är schemat fullspäckat som vanligt? Sätt dig ner och fundera på hur du vill ha din sommar och din ledighet. Ta ett djupt andetag och våga släpp fram dina drömmar, behov och önskningar. Du behöver ladda dina batterier på ett sätt som passar just dig. Det måste du tänka på när du lägger upp dina planer. Att stanna upp för ett par minuter och fråga dig vad du själv vill och behöver.

Sommaren är till för att njuta och koppla av. Utomhusmys. Inomhusarbete kan vänta till årets andra månader, eller hur? Hämta din kraft från naturens under och vila dig. Det är viktigare än du tror. Har du inte tid att ladda dina batterier, hur går det då sen tror du?

2 tankar kring ”Vad betyder sommar och ledighet för dig?

 1. Emschen

  Vi har husvagn och i år har vi blivit säsongare dvs vi har ställt upp vår husvagn på campingen och där kommer den stå hela sommaren. När jag kommer till husvagnen försvinner mina måsten och pulsen går ner. Där mår jag gott. Nu övar jag mig på att inte ha telefonen med mig överallt och jag försöker faktiskt dra mig bort lite från alla sociala medier för när jag är i husvagnen är det fokus på mig och min familj, inte på FB/Instagram/Twitter/Blogglandia. Det är faktiskt svårt för mig och det gör att det är ännu mer viktigt.

  Svara
  1. Randi Kibsgård Inläggsförfattare

   Det låter som du hittat ditt paradis. Sunda tankar ang ditt sätt att försöka minska alla uppkopplingar. Det borde alla göra oftare. varm kram Randi

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.